Podcast RSS11: Gibanje otrok - pogovor s športno pedagoginjo Natalijo Kotnik (@mami_v_taktu)

Pred časom bi bila tema o gibanju otrok nezanimiva, saj so se otroci ves čas gibali, premikali in na tak način raziskovali svet. V tem času pa je drugače. Vsakodnevno slišim, da so otroci večino časa za računalniki, izgubljajo na kondiciji, koordinaciji telesa in se redijo. V ta namen sem danes v 2. epizodo 2. sezone podcasta Nasveti učiteljice Nine povabila osebno trenerko, ki uči tako starejše, kot mlajše. Poleg športne pedagoginje pa je Natalija po poklicu tudi vzgojiteljica predšolskih otrok.

Nadaljuj branje10: Učenci s posebnimi potrebami - pogovor s profesorico inkluzivne in rehabilitacijske pedagogike Tjašo I. Lešnik (@zabavnoučenje)

Danes gostim inkluzivno in rehabilitacijsko pedagoginjo, ki svoj poklic opravlja z vsem srcem, stremi k svojemu napredku in napredku drugih. Na svojem instagram profilu zabavno učenje podaja znanje na področju izobraževanja. Uraden pogovor traja približno 20 minut, najin pogovor pa je trajal veliko dlje. S Tjašo sva se energetsko povezali, saj razmišljava podobno a le toliko drugače, da se lahko razvijejo odlične debate.

Nadaljuj branje9: Zaključek leta 2020 - solo epizoda

Verjameš vase? Pa zares verjameš vase? Verjameš v svoje misli in svoj notranji občutek? Verjameš, da si tu z razlogom? Kdaj obupaš? Kaj te pripelje do obupa in anksioznosti? Kdaj si rečeš ... Je bilo dovolj? Si znaš postaviti meje? Si ponosna nase? Kaj te osrečuje? Kaj ti jemlje energijo? Kaj si moraš oprostiti? Za kaj si hvaležna? Kaj si se naučila in kaj se še boš ...

Nadaljuj branje
7: Osebnostna rast starejših in mlajših - pogovor z motivatorko Doris @DoriSpirit

V 7. epizodi podcasta Nasveti učiteljice Nine gostim mamo, motivatorko, vizualizatorko in učiteljico osebne rasti. Doris nam pove, da si moramo znati reči odločen ne, odločen ne svojim negativnim mislim in si tako postaviti mejo. Prav to želi predati tudi svojima otrokoma. Vzgaja ju z vzgledom, zato pa se mora v prvi vrsti dobro počutiti prav ona.

Nadaljuj branje