Nasveti za prijetno delovno okolje

Nasveti za prijetno delovno okolje

Na delovnem mestu preživimo kar pol dneva, zato je zelo pomembno, kako se na delovnem mestu počutimo. Vsi si želimo, da domov pridemo polni energije, da smo na delovnem mestu zadovoljni in da nam prav zato ure v službi tečejo hitreje. Preberi spodnje nasvete in si zagotovi prijetnejše delovno okolje. 

1. POSPRAVI.
Stvari pospravi tako, da jih razporediš po namenu uporabe. Na primer: Vsi papirji na eno mesto, vse knjige na drugo, vsi pripomočki za ustvarjanje na tretje, revije na četrto ... 
To me je dobro naučila Tjaša, ki na IG vodi profil @uredidom.si
Prišla je k meni in mi začela urejati stvari. Ves čas sem jo spremljala, sama pa mi je dala ogromno napotkov. Stvari, ki imajo skupen namen/uporabo, sva dali v "otočke", na isto mesto. Zdaj vedno hitro pospravim, saj vem, kje je prostor za vsak predmet. 

2. V PROSTORU NAJ BODO STVARI, KI JIH IMAŠ RADA.
Ko sem še delala v šoli, sem v razredu vedno imela svojo skodelico, kakšno sliko, koledar, košarico - v razred sem vnesla domačnost. 
V domačo pisarno pa rada umestim stvari, ki me navdihujejo - sveti les, svečke, fotografije .. 
Te stvari bodo "hranile" tvojo dušo. 

3. DODAJ RASTLINE.
Sama sem opazila veliko spremembo, ko sem v prostor dala rastlino. Sprva nisem vedela zakaj. Eden izmed vzrokov je sigurno zrak. To poznamo že iz osnovne šole - rastline oddajajo kisik. Druga stvar, ki mi je dala misliti pa je Human design. Svojo karto imajo tudi rastline in ni vrag, da nam lahko pomagajo pri naših odprtih centrih. Milena Karanović obvlada vedo Human design. Več si preberi na njenem IG @milena__karanovic

4. PRIČARAJ BOŽANSKI VONJ.
Meni je vonj tako zelo pomemben. Vonj sidra dobre (in slabe) trenutke. Zaradi vonja nas misli lahko ponesejo v tople kraje. Zaradi vonja lahko dobimo motivacijo. Jaz imam rada vonj svetega lesa ali pa vonj po evkaliptusu. Pomembno pa je, da je prostor prezračen, saj se vonj v le takem prostoru razvije v njegovi popolnosti. 

Naj bo tvoj delovni kotiček tvoje zavetje, tvoj kraj, kjer se odpreš.
Naj bo prijeten in navduhujoč. 

Hvala za tvoj čas in branje. 
Nina

 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.