PUST V CERKNICI: ČEBELJI ZLET (zabava in veselje za vse generacije)

PUST V CERKNICI: ČEBELJI ZLET (zabava in veselje za vse generacije)

Pust v Cerknici je običaj, ki že dolga leta navdušuje domačine in obiskovalce. Letošnji pust prinaša posebno presenečenje z osrednjo temo Čebelji zlet, posvečen Kranjski sivki, zaščiteni vrsti čebel v Sloveniji. Priprave na ta spektakel se začnejo že dolgo pred samim dogodkom, saj je pust v Cerknici veliko več kot le enodnevno praznovanje.

Pustni dogodki:
- Otvoritev pustne razstave s pustnim Podcastom v živo (torek, 6. 2. 2024): Galerija Krpan Cerknica bo gostila otvoritev pustne razstave, ki jo bo spremljal pustni podcast v živo.
- Žaganje Babe in slavnostna otvoritev pustnih prireditev (debeli četrtek, 8. 2. 2024): Slovesno odprtje pustnih prireditev bo potekalo ob tradicionalnem žaganju babe, sledila bo uradna predaja oblasti butalskemu prebivalstvu.
- TV Čohovo (pustni petek, 9. 2. 2024): Kulturni dom Cerknica bo gostil uradni butalski TV program, ki bo zagotovo navdušil obiskovalce.
- Butalogija za Coprnice in Coprnike (pustna sobota, 10. 2. 2024): Kulturni dom Cerknica bo gostil interaktivno predstavo za najmlajše, ki se bodo lahko prelevili v čarobne coprnice in coprnike.
- Čebelji zlet, Veliki pustni karneval (pustna nedelja, 11. 2. 2024): Glavni dogodek pusta v Cerknici bo obogaten s prisotnostjo Butalske čebele - kranjske sivke, ki se bo pridružila drugim znanim likom. Karnevalsko vzdušje bo prevzelo ulice Cerknice točno okoli 12:32.
- Pokop pusta (pepelnična sreda, 14. 2. 2024): Najstarejša premikajoča pustna ulična predstava na Slovenskem, ki se zaključi s pokopom pusta, bo oživila ulice Cerknice.

V nedeljo pa pridite obiskati tudi mene. V sodelovanju z Notranjskim regijskim parkom smo pripravili igre in aktivnosti za otroke, ki bodo hkrati zabavne in poučne, saj se bomo osredotočili na pomembnost ohranjanja kranjske sivke in njenega habitata.

Pust v Cerknici je dogodek, ki ga nikakor ne smete zamuditi. Poleg dogodkov in barvitih kostumov vas čaka tudi edinstvena priložnost, da se naučite več o čebelarstvu in pomenu kranjske sivke.

Vabljeni, KURENTAAA!!

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.